Deze cannoli dip tover je in een mum van tijd op tafel, en zal in een mum van tijd ook weer verdwenen zijn! Snel, makkelijk en lekker, wat wil je nog meer?
Ik ben een echte zoetebek, dus een zoete dip als dessert is zeker iets voor mij. En ik ben niet alleen, toch?
In mijn vriendinnengroep is deze cannoli dip alleszins met open armen ontvangen. Het receptje is al een aantal keer doorgestuurd moeten worden, en is bij deze ook online te vinden.
Echt een zalig dessert recept, omdat het zo makkelijk en snel te maken is, en jij en je gasten zullen er ongetwijfeld van smullen. Laat me hieronder zeker weten wat jij ervan vindt!
Recept Cannoli Dessert Dip
Deze cannoli dip tover je in een mum van tijd op tafel, en zal in een mum van tijd ook weer verdwenen zijn! Snel, makkelijk en lekker, wat wil je nog meer?
Benodigdheden
- Kom
- Klopper
- (dit is een affiliate partner)Weegschaal
Ingrediënten
Dip
- 230 g roomkaas kamertemperatuur
- 150 g ricotta
- 120 g bloemsuiker
- 2 ml vanille extract
- 120 g chocoladedruppels
Om te dippen
- 12 ijshoorntjes
Instructies
- Doe de roomkaas, ricotta, bloemsuiker en vanille extract in een kom en meng met een klopper tot een smeuïge massa.
- Voeg zo'n 100 g chocoladedruppels toe en meng.
- Breek de ijshoorntjes in dipklare stukjes en doe in een aparte kom.
- Strooi de overige chocoladedruppels als decoratie over de dip net voor je hem serveert.
Tips
- Ik gebruik altijd Philadelphia Original als roomkaas. Haal hem een uurtje op voorhand uit de frigo om op kamertemperatuur te laten komen.
- Je kan de dip ook in kleine glaasjes serveren, met wat gekruimelde hoorntjes op de bodem.
- Je kan de dip enkele dagen in de frigo bewaren. Hij zal wat stijver worden, maar na enkele minuutjes uit de frigo is hij alweer zachter en klaar om gedipt te worden! De chocoladedruppels worden wel zachter, dus de dip is op z’n best als je hem dezelfde dag nog serveert.