Rucola Preisoep

Deze simpele rucola preisoep is lekker en klaar in een halfuurtje. Ideaal voor bij een boterham als lunch of als voorgerecht bij het avondeten.

Deze soep was een probeerseltje om de overschot rucola van de kookles op te werken. We mogen altijd de restjes mee naar huis nemen en ze zomaar weggooien zou zonde zijn.

Toen ik zei dat ik zoveel rucola niet opgewerkt kreeg nu we deze week weer een maaltijdbox hebben, stelde hij voor om er soep van te maken. Stoof gewoon een beetje ajuin, wat prei, en doe de rucola er net voor je gaat mixen erbij. En ja hoor, een lekker rucola preisoepje als resultaat!

Doe er eventueel een toefje Philadelphia bij voor de schoonheid en wat extra smaak. Laat ons zeker weten of de soep bij jullie in de smaak viel, we zijn benieuwd. Misschien heb je wel iets beters gevonden dan Philadelphia als afwerking?

Recept Rucola Preisoep

Deze lekkere rucola preisoep is eenvoudig te maken en klaar in 30 minuutjes. Ideaal voor bij een boterham als lunch!
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 5 minuten
Koken 25 minuten
Totaal 30 minuten
Type Soep
Porties 10 tassen

Benodigdheden

  • Kookpot
  • (dit is een affiliate partner)Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 4 uien kleine
  • 600 g prei gesneden, diepvries
  • 175 g rucola
  • 2 l water
  • 4 blokjes kippenbouillon

Instructies
 

  • Pel en snipper de ui.
  • Zet een soeppot op het vuur met wat olijfolie (of boter) in en stoof de ui tot hij glazig is.
  • Voeg de prei toe en laat even stoven.
  • Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook.
  • Laat op een middelhoog vuur verder pruttelen tot de groenten gaar zijn.
  • Voeg de rucola toe en laat nog een drietal minuutjes pruttelen.
  • Haal de soeppot van het vuur, mix de soep met een staafmixer, en kruid af met peper en zout naar smaak.

Tips

  • Werk eventueel af met een toefje Philadelphia Natuur.
  • Heb je kieskeurige eters thuis? Weet dan dat dit geen gladde soep is, de prei maakt het een beetje draderig. Met verse prei heb je daar meestal iets minder last van.

6 gedachten over “Rucola Preisoep”

  1. Omdat ik nog een kippenbil had liggen die meegekookt in de soep en verwijdert voor het mixen. Ook een scheut worchestersaus toegevoegd. Mijn gasten hebben de pan leeggegeten, en dat met z’n vijven. Heerlijk.

    Mijn ervaring met de prei uit de diepvries is ook de narigheid die u vermeld. Duidelijk niet goed verwerkt. Met verse, goed schoongemaakte, prei heb je daar absoluut geen last van. Zonde van het recept.
    Vriendelijke groet,Anna

    1. Fijn dat de soep zo in de smaak gevallen is bij je gasten!

      Heb deze week nog soep gemaakt met verse prei en waterkers. Is met verse prei misschien inderdaad minder draderig dan met diepvries prei, nu je het zegt. Blijft wel altijd een beetje draderig vind ik, alleszins niet zo’n gladde soep als courgettesoep bijvoorbeeld.

      Bedankt voor je reactie!
      Birthe

  2. 5 stars
    Ik ga het maken met verse biologische prei en rucola, dat vind ik lekkerder en inderdaad nog een toefje Philadelphia natuurlijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Jouw Score