Zin om je lunch wat op te waarderen? Geef dan zeker eens een kans aan deze heerlijke toast met roomkaas, avocado en gerookte zalm. De rode ajuin zorgt voor wat extra pit en (kers)tomaat brengt alles samen.
We probeerden de toast onlangs uit tijdens een lunch met vrienden. Birthe is normaal niet zo een fan van avocado maar in deze combinatie werd hij wel gesmaakt.
Voor de roomkaas gebruikten we Philadelphia natuur maar we willen hem ook nog eens met geitenkaas testen. Laat alvast weten we je er van vindt!
Recept Toast met Avocado en Gerookte Zalm
En heerlijke toast met roomkaas, avocado, tomaat, rode ajuin en gerookte zalm.
Ingrediënten
- 2 sneden donker brood dik gesneden
- 2 el roomkaas
- 1 avocado
- 4 kerstomaten
- 1/2 rode ajuin
- 1 plak gerookte zalm
Instructies
- Steek het donker brood in de toaster of oven. Eventueel met wat olijfolie op.
- Haal ondertussen het vruchtvlees uit de avocado en plet met een vork.
- Smeer een laagje roomkaas over de toast en vervolgens een laag avocado.
- Snij de kerstomaat en rode ajuin in schijfjes en verdeel over de toast.
- Tenslotte bedek je de toast met de gerookte zalm en werk je af met peper en zout.
Tips
- De roomkaas kan je vervangen door geitenkaas voor een fellere smaak.
- Om de toast helemaal compleet te maken druppel je nog wat citroensap erover.
Het ziet er heel lekker uit… ga het zeker eens proberen!
Leuk, laat ons weten hoe het was! Ook lekker zonder de gerookte zalm trouwens.
Zeer lekker! Een smaakbommetje!
Heel lekker! Ideale lunch. Ik maakte hem met geitenkaas, perfecte combo!
Fijn dat de toast gesmaakt heeft, Valerie! En mmm, met geitenkaas, ook een goed idee!
Ook erg smakelijk met een gepocheerd ei erop.
Klinkt inderdaad goed! Bedankt voor de tip, Pim! 🙂